HTML

Niki és Peti és az új lakás

Egy történet arról, hogyan vásároltuk meg életünk első új otthonát, és mi történt velünk a költözésig.

Friss topikok

  • Roomreform: Köszönöm az elismerő szavakat! (2013.11.19. 23:04)

Címkék

Életünk a feje tetején

2012.05.30. 21:49 Niki&Peti

Elég rég nem számoltam be a lakással kapcsolatos fejleményekről. Ennek több oka is van, ugyanis kicsit felgyorsultak körülöttünk a történések.

Először is voltunk műszaki konzuláticón Péntek Annánál, szerencsére hamar felvette a gondolataink fonalát, könnyű volt megértetni vele, hogy milyen élletereket szeretnénk kialakítani, melyik helyiségnek milyen funkciót szánunk. A fürdőt például teljesen átépíttetjük az eredeti tervekhez képest. A kád kikerül a képből, helyette az egyik sarokba egy szép 1x1 m-es épített zuhany kap helyet, aztán a szembenlévő falra dupla mosdókagylós pultot tervezünk, gondolva a későbbi családi reggeli készülődésekre. :) Első nekifutásra meg tudtuk modnani pár kapcsoló és konnektor helyét, de ezeken még azért rágódunk egy keveset, mert szeretnénk majd a nappali hangulatvilágítást kiépíteni, aminek a módját nem találtuk még ki.

Még a burkolatválasztás van hátra, szerintem a bézs-sötétebb barna kombináció lesz a befutó :).

Másod sorban, ami megzavarta medrében nyugodtan csordogáló életünket, az egy váratlan költözés. Féltünk attól, hogy jövőre pár hónap alatt nem fogjuk tudni eladni a lakásunkat az új átvétele előtt, ezért próba-szerencse alapon meghirdettük egy népszerű ingatlanos oldalon. Nagy meglepetésünkre piszok mázlistaként egy hét alatt sikerült túladnunk rajta a kívánt áron, így gondolkodás nélkül belementünk az üzletbe, és vállaltuk, hogy egy évre albérletbe költözünk.

Egy szerencsétlenség kötődik csupán az időzítéshez: a főiskolai vizsgaidőszak... így közvetlenül a vizsgák hajrájában kellett összepakolni egész eddigi életünket, és berendezkedni egy új otthonban. Szerencsére a régi lakásunkhoz közel sikerült albérletet találnunk, mostanra nagyon megszerettük, így biztos jól fogjuk magunkat érezni az elkövetkező egy évben. :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bekoltozunk.blog.hu/api/trackback/id/tr894556055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása