HTML

Niki és Peti és az új lakás

Egy történet arról, hogyan vásároltuk meg életünk első új otthonát, és mi történt velünk a költözésig.

Friss topikok

  • Roomreform: Köszönöm az elismerő szavakat! (2013.11.19. 23:04)

Címkék

2012.11.25. 16:22 Niki&Peti

Az utolsó bejelentkezésem óta nagyon sok minden történt velünk. Először is elkezdődött a vizsgaszezon tele értelmetlen definíciók magolásával és olyan házidolgozatok megírásával, amiket soha senki nem fog elolvasni. Na de ez az ára, hogy a fontosabbnak dolgokat is megtanítsák... 

Kint voltunk mi is a nyílt napon, jó volt végre töviről hegyire bejárni az egész épületet, Örömmel láttuk,hogy már térkövezik a Hajdú utca új szakaszát is, és a parkosítás is szépen halad, már telepítik a fákat. :)

Mindeközben pedig töviről hegyire bejártuk az IKEA-t és a KIKA-t, leheveredtünk minden kanapéra, kihúztunk minden egyes fiókot a konyhákban, felkapcsoltunk minden lámpát, leültünk minden étkezőasztalhoz, szóval nem bízzuk a véletlenre leendő otthonunk berendezési tárgyainak a kiválasztását. 

Szinte mindenben találtunk olyat, ami találkozott az elképzeléseinkkel, kivéve egyet: az étkező asztalt. Azzal kellett szembesülnünk, hogy jelenleg Magyarországon nem lehet kapni kerek formájú szétnyitható étkezőasztalt. Kivéve egy helyet: az IKEA-t, ami igazából nem rossz, de szerettünk volna másikat látni/kipróbálni.

Peti már felvette a kapcsolatot azzal az asztalossal, akivel a beépített bútorokat akarjuk készíttetni. Sőt már kezdetleges vázlatokat is rajzolgattunk a leendő konyhánkról - még jó, hogy általános iskolában tanítottak perspektivikus rajzolást. :) Abban sikerült közös nevezőre jutnunk, hogy az ajtók, tehát a bútor frontja tört fehér színű lesz, a munkalap pedig sötétbarna lehetőleg faerezet mintával. Viszont lesz agy visszakanyarodó szára a bútornak, ami kvázi elválasztja majd a konyhát a nappalitól. Na, ennek a pultnak milyen színű legyen a váza? A fehérben nem vagyok biztos, nagyon világos lenne, attól tartok nem nézne ki jól. Viszont a sötétbarna sem jó választás, nagyon komor. Vonjunk be még egy színt? Mondjuk egy Tejeskávét, vagy a világosbarnának egy másik árnyalatát? Hát nem könnyű. :( Remélem az asztalos fog majd tudni segíteni a jó megoldás kiválasztásában.  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bekoltozunk.blog.hu/api/trackback/id/tr984924698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása