HTML

Niki és Peti és az új lakás

Egy történet arról, hogyan vásároltuk meg életünk első új otthonát, és mi történt velünk a költözésig.

Friss topikok

  • Roomreform: Köszönöm az elismerő szavakat! (2013.11.19. 23:04)

Címkék

2012.08.21. 15:35 Niki&Peti

Múlt hét csütörtökön küldtük vissza az aláírt megrendelőt Péntek Annának :). Ez azt jelenti, hogy a műszaki dolgok után jöhet az esztétika, törhetjük a fejünket a bútorokon és az egyéb kiegészítőkön.

Nem is gondoltam volna, hogy valaha így esik majd a választásom, de végül a fürdőszobában a szürke szín fog dominálni. A Rustic bemutatótermében sétálgatva az Azulev szürke árnyalatú csempéjébe este bele, szerelem volt ez első látásra :). Szerencsére Petinek is nagyon tetszett, a készített látványterv pedig egyértelművé tette a választást. A padlóra a sötét antracit szürke kerül a falakra pedig egy haloványabb galambszürke. Egyedi épített zuhanyt álmodtunk meg, ami úgy tűnik meg is fog valósulni, egy Radaway kabin fog bekerülni az egyik sarokba nagy esőztető zuhanyfejjel. Kinek a pap, kinek a papné, engem hidegen hagynak a kádak, így nem is volt kérdéses, hogy ki fog kerülni a fürdőnkből.

A fürdő másik falára két darab öntött márvány mosdókagyló fog felkerülni. Két megfontolásból döntöttem a kerámia helyett az öntött márvány mellett: 1. könnyebb tisztán tartani, legalábbis nem látszik meg rajta a kosz olyan hamar; 2. kevésbé sérülékeny. És az sem elhanyagolható, hogy olcsóbb :-D.

A mosdók fölé egy nagy tükröt képzeltem el, még nem kristályosodott ki, hogy milyen meg, hogy hogy legyen felrögzítve. Valami keretes megoldáson töröm a fejem.

Nagyon kíváncsi vagyok milyen hatása lesz az egésznek, ha elkészül. Izgatott vagyok :).

Az egész előszoba-étkező-közlekedő-konyha részre egy fajta járólapot választottunk. Kivételesen Peti volt az, aki meglátta a Rusticban a lapot és rögtön rávágta, hogy neki ez kell. :) Ez a Roca Manhattan családjából egy homokszínű járólap. Nagyon kellemes hatása van és szinte minden színhez megy, így nem leszünk bekorlátozva a bútorokat illetően.

Vicces, de Peti már nézegeti a teraszra a gázgrilleket. Azt mondja azért nem akar megtanulni bográcsban főzni, mert a tehetségét a grillezés tudományának tartogatja :D. Jó kifogás... 

Ugyan azt még nem tudom, hogy milyen legyen a konyhabútor, de már kinéztem álmaim robotgépét :). Dagaszt, húst darál, turmixol, szeletel, kever... vagyis mindent tud, ami csak kell.

Múltkor jártam az IKEA-ban, és már olyan szemmel nézegetem a bútorokat, hogy mit tudnék elképzelni és mit nem az új lakásban. Az aktuális dili: sötét lila kanapé :)

Annyira várom, hogy felmehessünk az épületre... minden héten érdeklődöm, de egyelőre még negatív válaszokat kapok. Várhatóan majd csak októbertől lesz rá lehetőség. :(  Addig viszont maradnak a fényképek, amiket az építésvezetők készítenek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bekoltozunk.blog.hu/api/trackback/id/tr654724228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása